Skraping = skrapa + treeking

Vanligtvis brukar Vasalops-dagen och Skraping-dagen sammanfalla. Jag vet inte vilken datum som 2023 års Skraping går av stapeln men jag vill verkligen rekommendera att ni spanar in detta om ni är nyfikna på unika upplevelser. 4 mars är datumet för 2023 och all tillgängligt info hittar ni här. Här finns också all annan praktisk info, men ni får ju så klart gärna höra av er om ni är nyfikna. Och vill ni bo hos oss går det säkert att ordna även om det är stängt för säsongen.

2007 var jag med när Skrapingen föddes. Den första tävlingen skapades av min väninna Julia, som jobbar på kommunen i Tkon. Hon förklarade det för mig som skrapa (sten på kroatiska) + treeking = Skraping. Sedan dess har den vuxit och nu mer finns det flera klasser och deltagare från säkert 10-15 länder.

Då var det en massa stå-hej och jag vann och fick vara med i kroatisk nationell TV, HRT. Det var bra reklam att en världsmästarinna i Marin fempamp från Sverige deltagit i Skraping och att hon dessutom blivit 2 a i Naval Penthatlon 2005 när det gick av stapeln i Split i Kroatien.

Starten går från marinan i Tkon

SideMenu