Saker att hitta på i Tkon

Tennis, SUP, basket, utegym, fotboll, minitivoli, vandringar och promenader. Det finns även ett bibliotek där ni kanske tar en bok och ställer dit en annan.

Tennis

Ok – en tennisplan finns det i Tkon. Det tar 5 min att jogga dit lite sakta och väl där finns en kran att fylla vatten men även möjlighet att köpa en kaffe eller något att dricka. Mer info finner ni här. 12€/timme och det brukar vara en turnering i slutet av juli.

Det finns många tennisbanor i Biograd om ni verkligen vill spela mycket, träningsläger etc. Hör av er så ordnar vi med kontakter.

Vattenaktiviteter

Det finns en uthyrare av kajaker, SUP brädor etc. i byn Tkon. Vi har flytvästar till de små i huset.

Promenader och löpning

Fågel, fisk eller mittemellan – det finns något för alla. Det tar tid att hitta sina stråk och veta lite vad de innebär därför tänkte vi lägga upp en googlemaps karta här så småning om så ni enkelt kan se olika promenader och en liten beskrivning kring dem.

7-8km tuffare jogg får ni om ni drar ut från huset och höger längs havet – efter 1km håller ni inåt land till höger och springer ca 1-2km i busklandskap med måttligt motlut, vid första ordentliga korsningen tar ni höger igen och ska upp för “kullen” här kommer en kraftig stigning i ca 1 km innan det planar ut och ni springer med milsvidd 360 graders utsikt över ytterskärgården svagt neråt i 1km och i 4-vägs korsningen tar ni höger igen och sedan är de dryga 2km tillbaka till Tkon – genom olivlundar och självhushållsplanteringar.

Bad

Till andra sidan ön tar det en vuxen ca 40 minuter att promenera i rask takt. På andra sidan finns det en liten sandstrand där man kan vara själv men det blir fler och fler som hittar dit. Ni måste vara beredda att bada från vassa klippor, dvs ni måste ha skor på er för att bada här. I gengäld är vattnet 100 gånger klarare än det är nedanför vårt hus. OBS det är väldigt klart hos oss men eftersom det är sandbotten hos oss så virvlar det såklart om kring lite – vilket det inte gör på utsidan där det mest är klippor och sten.

1 km längs havet söder ut finns en beachbar. Glass, lunch och dricka. Mycket poppis att komma hit med båt. Servicegraden varierar så ha gärna en portion tålamod. Toalett med rinnande vatten finns. Perfekt att spela bollspel i den långgrunda sandstranden. Går att få tillgång till skugga här. 100m mot campingplatsen finns en beachvolleybollplan.

1km norr ut finns en tillgänglighetsanpassad strand med ramp ner i vattnet. Stranden här har små runda stenar. Bar med glass och varma och kalla drycker.

2 km söder ut, dvs förbi stranden beskriven ovan finns en sandstrand som jag skulle beskriva som extra-barnvänlig på så vis att det finns lekplats och volleybollplan vid havet, flera olika restauranger och mycket skugga. Återigen långgrund sandstrand. Förra året hade de grymt bra lunchmat med stora portioner till en bra peng.

SideMenu